Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche, znikają błyskawicznie :) Rozwiewając wątpliwości - piwo w smaku zupełnie niewyczuwalne, najmłodsi mogą śmiało pałaszować :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Na stolnice wysypać mąkę, dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę i zagniatać ciasto, stopniowo wlewając piwo. Gdy będzie gładkie, uformować w kulkę i włożyć do lodówki na godzinę. (Nic się nie stanie, jak mąki będzie nieco więcej)
Ze schłodzonego ciasta odkrajać po kawałku, rozwałkować na koło, które następnie podzielić na trójkąty. Przy podstawie każdego trójkąta nakładać łyżeczkę marmolady i zawijać, rolując do środka koła, dociskając brzegi, aby marmolada nie wyciekła. Gotowe rogaliki można z wierzchu posmarować białkiem, będą błyszczące i bardziej zrumienione.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 70-80 minut.
UWAGI: - Z podanych proporcji wychodzi ok 60 rogalików takich jak na zdjęciu, niekiedy więcej. - zamiast marmolady można dać kostki czekolady (samego kremu do smarowania raczej nie polecam, lubi wyciekać podczas pieczenia) SMACZNEGO!