Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche, znikają błyskawicznie :) Rozwiewając wątpliwości - piwo w smaku zupełnie niewyczuwalne, najmłodsi mogą śmiało pałaszować :)
Na stolnice wysypać mąkę, dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę i zagniatać ciasto, stopniowo wlewając piwo.
Gdy będzie gładkie, uformować w kulkę i włożyć do lodówki na godzinę.
(Nic się nie stanie, jak mąki będzie nieco więcej)
Ze schłodzonego ciasta odkrajać po kawałku, rozwałkować na koło, które następnie podzielić na trójkąty.
Przy podstawie każdego trójkąta nakładać łyżeczkę marmolady i zawijać, rolując do środka koła, dociskając brzegi, aby marmolada nie wyciekła.
Gotowe rogaliki można z wierzchu posmarować białkiem, będą błyszczące i bardziej zrumienione.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 70-80 minut.
UWAGI:
- Z podanych proporcji wychodzi ok 60 rogalików takich jak na zdjęciu, niekiedy więcej.
- zamiast marmolady można dać kostki czekolady (samego kremu do smarowania raczej nie polecam, lubi wyciekać podczas pieczenia)
SMACZNEGO!
Wyjątkowo prosta i smaczna zapiekanka, dla wszystkich miłośników skandynawski...
Odsłon: 10119
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 17
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 296
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 389
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 133
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 17
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 296
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 389
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 133
Składniki
Na stolnice wysypać mąkę, dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę i zagniatać ciasto, stopniowo wlewając piwo. Gdy będzie gładkie, uformować w kulkę i włożyć do lodówki na godzinę. (Nic się nie stanie, jak mąki będzie nieco więcej)
Ze schłodzonego ciasta odkrajać po kawałku, rozwałkować na koło, które następnie podzielić na trójkąty. Przy podstawie każdego trójkąta nakładać łyżeczkę marmolady i zawijać, rolując do środka koła, dociskając brzegi, aby marmolada nie wyciekła. Gotowe rogaliki można z wierzchu posmarować białkiem, będą błyszczące i bardziej zrumienione.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 70-80 minut.
UWAGI: - Z podanych proporcji wychodzi ok 60 rogalików takich jak na zdjęciu, niekiedy więcej. - zamiast marmolady można dać kostki czekolady (samego kremu do smarowania raczej nie polecam, lubi wyciekać podczas pieczenia) SMACZNEGO!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Bardzo smaczne bułeczki nadziane farszem z pieczarek, suszonych pomidorów i c...
Odsłon: 6083
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 182