Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec jest w ogóle nie wyczuwalny i dodaje ciastkom kruchości. Polecam :-)
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3846
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 103
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 399
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 103
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 43
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3846
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 103
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 399
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 103
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 43
Składniki
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek. Każdy okrąg podzielić na osiem części. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.