Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec jest w ogóle nie wyczuwalny i dodaje ciastkom kruchości. Polecam :-)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3148
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 526
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2294
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3148
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 526
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2294
Składniki
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek. Każdy okrąg podzielić na osiem części. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.