Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec jest w ogóle nie wyczuwalny i dodaje ciastkom kruchości. Polecam :-)
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto.
Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek.
Każdy okrąg podzielić na osiem części.
U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik.
Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rogaliki rozpływają się w ustach. Znikają z talerza zanim ostygną.
Odsłon: 3385
Przepis dnia
Pyszne rogaliki krucho drożdżowe z marmoladą .
Odsłon: 12668
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 25
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 118
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 468
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 411
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 782
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 25
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 118
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 468
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 411
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 782
Składniki
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek. Każdy okrąg podzielić na osiem części. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 75
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 3315