Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1239
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1239
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Ciepłe mleko i wodę wlewam do miski. Wsypuję cukier, sól i drożdze i dokładnie mieszam.Dodaję jajko i mąkę i wyrabiam , lub dokładnie mieszam . Ciasto smaruję olejem i odstawiam do wyrośnięcia na ok.1 godz.
Kiedy ciasto wyrośnie , wyjmuję na stolnicę posmarowaną olejem .Chwilę ugniatam ,wałkuję na ok. 5mm. Wycinam trójkąciki i zwijam rogalki.
Blachę wykładam papierem , układam rogaliki , smaruję jajkiem i pozostawiam do wyrośnięcia ok.30 minut. Piekę 20-30 minut w tem. 170 stopni.