Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14069
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16016
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14069
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16016
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Składniki
Ciepłe mleko i wodę wlewam do miski. Wsypuję cukier, sól i drożdze i dokładnie mieszam.Dodaję jajko i mąkę i wyrabiam , lub dokładnie mieszam . Ciasto smaruję olejem i odstawiam do wyrośnięcia na ok.1 godz.
Kiedy ciasto wyrośnie , wyjmuję na stolnicę posmarowaną olejem .Chwilę ugniatam ,wałkuję na ok. 5mm. Wycinam trójkąciki i zwijam rogalki.
Blachę wykładam papierem , układam rogaliki , smaruję jajkiem i pozostawiam do wyrośnięcia ok.30 minut. Piekę 20-30 minut w tem. 170 stopni.