Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty przepis na wyśmienite rogaliki. Możesz nadziać marmoladą, nutellą, budyniem lub serem.
Piekarnik nastawiamy na 180°C. Wszystkie składniki zagnieść razem.
Rozwałkowujemy na kształt koła i przecinamy ciasto nożykiem tak jakbyśmy pizzę kroili.
Nadzienie kładziemy na szerszym brzegu i zwijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 40min, lub do uzyskania ładnego złotego koloru.
Polecam golonkę z szynowaru zrobioną według starego przepisu. Jest idealna na...
Odsłon: 18139
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 987
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2161
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 75
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 987
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2161
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 75
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 180°C. Wszystkie składniki zagnieść razem. Rozwałkowujemy na kształt koła i przecinamy ciasto nożykiem tak jakbyśmy pizzę kroili. Nadzienie kładziemy na szerszym brzegu i zwijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 40min, lub do uzyskania ładnego złotego koloru.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 140
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9347