Mogłabym je jeść bez końca, pyszne, serowe. Ich zaletą jest to, że można je nadziać dowolnym ulubionym kremem czy dżemem. U mnie zaszła potrzeba wykorzystania płatków róży, więc powstały rogaliki z różą.
Rogaliki serowe z nadzieniem różanym
Składniki
- margaryna 35 dkg
- mąka pszenna 4 szklanki
- serek homogenizowany naturalny 450g
- dodatkowo:
- płatki róży w cukrze
- cukier puder
Składniki
- margaryna 35 dkg
- mąka pszenna 4 szklanki
- serek homogenizowany naturalny 450g
- dodatkowo:
- płatki róży w cukrze
- cukier puder

Etapy przygotowania
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy, kroimy na szerokie paski. Każdy pasek ciasta kroimy w trójkąty, po czym nakładamy na każdy z nich pół łyżeczki nadzienia i zwijamy w rogalik.

Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone ciastka posypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 225

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 522
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 225

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 522



Składniki
- margaryna 35 dkg
- mąka pszenna 4 szklanki
- serek homogenizowany naturalny 450g
- dodatkowo:
- płatki róży w cukrze
- cukier puder
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy, kroimy na szerokie paski. Każdy pasek ciasta kroimy w trójkąty, po czym nakładamy na każdy z nich pół łyżeczki nadzienia i zwijamy w rogalik.
Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone ciastka posypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego.
Pyszności! :) Ja także mogłabym je jeść bez końca ;)