Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, śmietankowe rogaliki, kuszący przysmak do kawy. Można je nadziać dowolnym gęstym dżemem lub marmoladą. Ja zdecydowałam się na słodkie prażone jabłka i lukier cytrynowy. :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4882
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 857
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10900
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 679
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4882
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 857
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10900
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 679
Składniki
Mąkę przesiać do dużej miski, dodać cukier, pokrojone w kostkę masło. Rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać śmietankę i żółtko. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Ciasto podzielić na 6 części, każdą podsypywać i rozwałkowywać na kształt koła. Ciąć nożem, tworząc 6 trójkątów. Nakładać po łyżeczce jabłek/dżemu/marmolady, formować rogaliki. Przed pieczeniem smarować rozkłóconym białkiem za pomocą pędzelka. Piec blaszki pojedynczo w 180°C przez ok. 15 minut, do zrumienienia rogalików. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, ostygnięte rogaliki polukrować.