Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki Babci Stefci są najlepsze.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, wymieszać w letnim mleku, wsypać 3 łyżki mąki wymieszać i odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, cukier waniliowy, sól, rozpuszczoną i wystudzoną margarynę, wbić jajka i wyrabiać ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. W razie potrzeby dosypać mąki. Ponownie odłożyć do wyrośnięcia. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto, rozwałkować w koło na grubość 0,5 cm, wycinać trójkąty. Na brzegu trójkąta kłaść powidło i zwijać rogaliki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jeszcze na chwilę odłożyć do podrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około 20-25 minut. Lekko ostudzone rogaliki posypać cukrem pudrem.