Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki Babci Stefci są najlepsze.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 27215
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9621
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2130
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4125
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 803
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 27215
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9621
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2130
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4125
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 803
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, wymieszać w letnim mleku, wsypać 3 łyżki mąki wymieszać i odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, cukier waniliowy, sól, rozpuszczoną i wystudzoną margarynę, wbić jajka i wyrabiać ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. W razie potrzeby dosypać mąki. Ponownie odłożyć do wyrośnięcia. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto, rozwałkować w koło na grubość 0,5 cm, wycinać trójkąty. Na brzegu trójkąta kłaść powidło i zwijać rogaliki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jeszcze na chwilę odłożyć do podrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około 20-25 minut. Lekko ostudzone rogaliki posypać cukrem pudrem.