Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie rogaliki. Wystarczy zagnieść ciasto i od razu wałkować. Nie trzeba czekać, aż wyrosną i nie trzeba wkładać do lodówki. Ciasto jest bardzo fajne, elastyczne, dobrze się z nim pracuje.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13269
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 466
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13269
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 466
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Składniki
Twaróg zmielić, lub przecisnąć przez praskę. Do sera wsypać cukier, cukier waniliowy, wbić jajko i żółtko, wlać olej. Wszystko wymieszać mikserem z hakami. Następnie, wsypać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Wyrobić mikserem z hakami. Jak ciasto będzie zwarte, przełożyć na stolnicę, podsypana mąką i jeszcze chwilę zagnieść. Następnie, podzielić na trzy części. Każdą część ciasta, rozwałkować na kształt koła i podzielić na 12 trójkątów. Na każdym trójkącie, u podstawy, ułożyć kostkę czekolady.
Zawinąć rogaliki. Tak samo postępować z każdą częścią ciasta. Gotowe rogaliki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. W miseczce, wymieszać białko z cukrem pudrem. Posmarować rogaliki przygotowanym, słodkim białkiem. Dzięki temu, nie trzeba ich lukrować po upieczeniu.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 20-25 minut.