Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kuszące smakiem rogaliczki...w sam raz do porannego ciepłego kakałka:) przepis zaczerpnięty z programu Joanny Brodzik:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, 0,5 szklanki cukru pudru, twarogiem, margaryną, jajkiem oraz odrobiną przyprawy do kawy i deserów. Zawijamy w folie spożywczą i wstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut.
Po 30 minutach wyjmujemy ciasto i wałkujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy z ciasta kwadraty, na środku każdego kwadrata układamy lekko opruszone w mące wiśnie i zawijamy rogaliki, lepiąc delikatnie po bokach. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Studzimy rogaliki.
Przygotowujemy lukier mieszając pozostałe 0,5 szklanki cukru pudru z sokiem z wiśni i polewamy ostudzone rogaliki. Pozostawiamy by ostygły, poczym objadamy sie dowoli:)
SMACZNEGO:)