Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kuszące smakiem rogaliczki...w sam raz do porannego ciepłego kakałka:) przepis zaczerpnięty z programu Joanny Brodzik:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, 0,5 szklanki cukru pudru, twarogiem, margaryną, jajkiem oraz odrobiną przyprawy do kawy i deserów. Zawijamy w folie spożywczą i wstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut.
Po 30 minutach wyjmujemy ciasto i wałkujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy z ciasta kwadraty, na środku każdego kwadrata układamy lekko opruszone w mące wiśnie i zawijamy rogaliki, lepiąc delikatnie po bokach. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Studzimy rogaliki.
Przygotowujemy lukier mieszając pozostałe 0,5 szklanki cukru pudru z sokiem z wiśni i polewamy ostudzone rogaliki. Pozostawiamy by ostygły, poczym objadamy sie dowoli:)
SMACZNEGO:)