Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z ciasta francuskiego na pewno się nie oprzesz..
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3815
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414603
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3815
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414603
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2352
Składniki
Brzoskwinie odsączamy na sitku, a następnie kroimy w drobną kostkę.
Ciasto kroimy w kwadraty, dodajemy po małej łyżeczce brzoskwiń, zwijamy w rulon i formujemy rogaliki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy rogaliki i pieczemy na termoobiegu w tem. 180 st. Pieczemy 15-20 min. (do zrumienienia). Wyjmujemy z piekarnika i zimne dekorujemy polewą czekoladową (przepis na polewę na moim profilu danutast1) lub posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego!