Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z ciasta francuskiego na pewno się nie oprzesz..
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 53
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1182
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 183
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 53
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1182
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 183
Składniki
Brzoskwinie odsączamy na sitku, a następnie kroimy w drobną kostkę.
Ciasto kroimy w kwadraty, dodajemy po małej łyżeczce brzoskwiń, zwijamy w rulon i formujemy rogaliki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy rogaliki i pieczemy na termoobiegu w tem. 180 st. Pieczemy 15-20 min. (do zrumienienia). Wyjmujemy z piekarnika i zimne dekorujemy polewą czekoladową (przepis na polewę na moim profilu danutast1) lub posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego!