Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z chili"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 26
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61659
Polecam.
Odsłon: 72
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1019
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 26
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61659
Polecam.
Odsłon: 72
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1019
Składniki
Na stolnicę lub blat kuchenny przesiej mąkę, dodaj cukier, cukier wanilinowy, sól, zmielone migdały, chili, żółtka, kilka kropli aromatu migdałowego oraz pokrojoną w małe kawałki margarynę. Całość zagnieć, wyrabiając gładkie, elastyczne ciasto. Z ciasta uformuj dwa jednakowe wałeczki, owiń je folią spożywczą i włóż do lodówki na 1-2 godz.
Wałeczki pokrój na małe kawałki o jednakowej wielkości i uformuj z nich ruloniki. Z każdego rulonika uformuj kształt księżyca. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 min w temp. 180°C.
Czekolady połam na mniejsze kawałki, włóż je do osobnych misek (szklanych lub metalowych) i roztop w kąpieli wodnej. Gdy ciemne czekolady przestygną, obtocz w nich rogaliki. Z papieru do pieczenia zrób rożek i wlej do niego przestudzoną białą czekoladę. Udekoruj nią rogaliki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 220 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie