Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki idealne dla osób zabieganych lub kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, ponieważ robi się je ze składników, które przeważnie mamy w domu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15942
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8795
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 658
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15942
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8795
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 658
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8308
Składniki
Gruszkę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy na mniejsze podłużne kawałki.
Z ciasta francuskiego wykrawamy trójkąty i układamy na nich czekoladki i kawałki gruszki (tak jak na zdjęciu). Do rogalików najlepiej użyć dojrzałej, miękkiej gruszki, ponieważ twarda mogłaby nie zmięknąć podczas pieczenia.
Pozostało już tylko zawinąć ciasto w kształt rogalików, posmarować każdy z osobna mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut do zarumienienia.