Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki idealne dla osób zabieganych lub kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, ponieważ robi się je ze składników, które przeważnie mamy w domu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Gruszkę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy na mniejsze podłużne kawałki.
Z ciasta francuskiego wykrawamy trójkąty i układamy na nich czekoladki i kawałki gruszki (tak jak na zdjęciu). Do rogalików najlepiej użyć dojrzałej, miękkiej gruszki, ponieważ twarda mogłaby nie zmięknąć podczas pieczenia.
Pozostało już tylko zawinąć ciasto w kształt rogalików, posmarować każdy z osobna mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut do zarumienienia.