Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, łatwe do zrobienia, nie sycące.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12476
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4885
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 78
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12476
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4885
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na kształt prostokątów, po czym krojąc zrób z nich 2 trójkąty.
Weź łyżeczkę dżemu i połóż ją na środek trójkącika.
Dwa wierzchołki trójkąta złóż, i zacznij zwijać w kierunku ostatniego wierzchołka.
Na blaszce połóż rogaliki, nasmaruj jajkiem, posyp cukrem, piecz w 200 stopniach celsjusza przez 10-15 min aż się zarumienią.