Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 447
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16660
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 447
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16660
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Składniki
Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę.
Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!