Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15827
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4793
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 523
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15827
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4793
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 523
Składniki
Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę.
Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!