Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę.
Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!