Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 542
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16810
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 570
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 542
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16810
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 570
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, aż się całkowicie połączą. Następnie owinąć we folię i umieścić w lodówce na 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na cztery części. Każdą rozwałkować, podsypując blat i wierzch ciasta mąką. Po rozwałkowaniu wykroić duże koło. Posłużyło mi to tego dno tortownicy. Każdą część pokroić na osiem części. Na szerszą część ciasta umieścić konfiturę i zawinąć, od szerszej do węższej strony. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 180* piekarnika i piec 25 minut. Otrzymamy 40 sztuk pysznych rogalików Smacznego.