Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 267
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 48
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2065
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 267
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 48
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2065
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, aż się całkowicie połączą. Następnie owinąć we folię i umieścić w lodówce na 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na cztery części. Każdą rozwałkować, podsypując blat i wierzch ciasta mąką. Po rozwałkowaniu wykroić duże koło. Posłużyło mi to tego dno tortownicy. Każdą część pokroić na osiem części. Na szerszą część ciasta umieścić konfiturę i zawinąć, od szerszej do węższej strony. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 180* piekarnika i piec 25 minut. Otrzymamy 40 sztuk pysznych rogalików Smacznego.