Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, aż się całkowicie połączą. Następnie owinąć we folię i umieścić w lodówce na 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na cztery części. Każdą rozwałkować, podsypując blat i wierzch ciasta mąką. Po rozwałkowaniu wykroić duże koło. Posłużyło mi to tego dno tortownicy. Każdą część pokroić na osiem części. Na szerszą część ciasta umieścić konfiturę i zawinąć, od szerszej do węższej strony. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 180* piekarnika i piec 25 minut. Otrzymamy 40 sztuk pysznych rogalików Smacznego.