Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rogaliki nadziane dżemem pigwowym.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 176
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 458
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 114
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 176
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 458
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 114
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, wlewamy śmietanę, żółtka, miękkie masło. Wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Na posypaną mąką stolnicę wykładamy porcję ciasta. Rozwałkowujemy je w kształt koła. Za pomocą radełka dzielimy je na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy porcję dżemu. Zawijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170- 180 stopniach C, do uzyskania złotobrązowego koloru. Gotowe rogaliki można posypać cukrem pudrem lub polukrować.