Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rogaliki nadziane dżemem pigwowym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112985
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 339
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 686
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 538
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112985
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 339
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 686
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 538
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, wlewamy śmietanę, żółtka, miękkie masło. Wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Na posypaną mąką stolnicę wykładamy porcję ciasta. Rozwałkowujemy je w kształt koła. Za pomocą radełka dzielimy je na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy porcję dżemu. Zawijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170- 180 stopniach C, do uzyskania złotobrązowego koloru. Gotowe rogaliki można posypać cukrem pudrem lub polukrować.