Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na wyśmienite rogaliki.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3143
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3143
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
Składniki
Mąkę wsypać do wysokiego garnka, dodać cukier, sól i pokruszone drożdże. Wymieszać. Mleko podgotować z masłem. Lekko wystudzić. Wlać do mąki. Dodać jajko. Wymieszać dokładnie. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 40 min. Ciasto wyjąć z garnka i dać na stolnicę. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną część rozwałkować na okrągły kształt. Z koła wycinać trójkąty. Jabłka obrać, pokroić w małe kawałki, dolać wody, dosypać cukru i podsmażyć. Farsz nakładać na trójkąt po stronie szerszej. I od strony szerszej zwijać rogaliki. Poukładać rogaliki na brytfannie, polać jajkiem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 40 min.