Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam :)
Przepis dnia
Ciasto najprostsze, najbanalniejsze, a tak bardzo smakuje, zachwyca i znika z...
Odsłon: 11699
Kto lubi pączki z prawdziwą różą, naleśniki, rogaliki ? Polecam łatwy przepi...
Odsłon: 13068
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 139
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 191
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 139
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 191
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, zrobić dołek.Wsypać rozkruszone drożdże, zasypać dwoma łyżkami cukru i wlać około pół szklanki ciepłego mleka. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie w ciepłym mleku roztopić masło.
Do podrośniętego zaczynu dodać rozpuszczone masło, 2 jaja, cukier waniliowy.Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyjąć z miski , krótko wyrobić i rozwałkować . Piec do 15 minut w temp. 200 *
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pieczywo
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
drożdżowy ślimak z migdałami
Słodki, drożdżowy ślimak z migdałami. Pyszny solo do popołudniowej herbaty al...
Odsłon: 233
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wacho...
Odsłon: 4846