Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8710
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8710
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, zrobić dołek.Wsypać rozkruszone drożdże, zasypać dwoma łyżkami cukru i wlać około pół szklanki ciepłego mleka. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie w ciepłym mleku roztopić masło.
Do podrośniętego zaczynu dodać rozpuszczone masło, 2 jaja, cukier waniliowy.Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyjąć z miski , krótko wyrobić i rozwałkować . Piec do 15 minut w temp. 200 *