Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38052
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38052
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, zrobić dołek.Wsypać rozkruszone drożdże, zasypać dwoma łyżkami cukru i wlać około pół szklanki ciepłego mleka. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie w ciepłym mleku roztopić masło.
Do podrośniętego zaczynu dodać rozpuszczone masło, 2 jaja, cukier waniliowy.Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyjąć z miski , krótko wyrobić i rozwałkować . Piec do 15 minut w temp. 200 *