Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 184
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16208
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 204
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 184
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16208
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 204
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, zrobić dołek.Wsypać rozkruszone drożdże, zasypać dwoma łyżkami cukru i wlać około pół szklanki ciepłego mleka. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie w ciepłym mleku roztopić masło.
Do podrośniętego zaczynu dodać rozpuszczone masło, 2 jaja, cukier waniliowy.Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyjąć z miski , krótko wyrobić i rozwałkować . Piec do 15 minut w temp. 200 *