Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 148
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 340
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1439
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2626
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25956
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 148
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 340
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1439
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2626
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25956
Składniki
Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę, śmietanę, cukier i sól. Na śmietanę pokruszyć drożdże, zostawić na kilka minut aż się rozpuszczą. Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkowywać na cienki placek (2-3 mm), starając się aby był w miarę okrągły. Wycinać trójkąty ostrym nożem, zaczynając od środka w kierunku brzegów placka. Na najszerszą część trójkąta nakładamy pół łyżeczki marmolady i zwijamy rogalik w kierunku środka od najszerszej części do wierzchołka. Układamy na blasze zachowując odpowiednie odstępy, bo rogaliki rosną dość sporo. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy je wodą lub roztrzepanym białkiem. Pieczemy do zrumienienia (ok. 20 min.) w temp. 250 stopni.