Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego na szybko , w kilka minut.
Ciasto, z którego tworzy się te rogaliki jest niepowtarzalne. Receptura, któr...
Odsłon: 19655
Przepis dnia
Rogaliki z wyjątkowego ciasta - coś pomiędzy drożdżowym i francuskim, pyszne,...
Odsłon: 11816
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 155
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 283
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4982
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 155
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 283
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4982
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 18 porcji , na każdą nakładamy 1 łyżeczkę marmolady i kilka płatków migdałowych.
Składamy i formujemy rogalika.
Z pozostałymi robimy tak samo. Zrobione układamy w blaszce do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, aż będą rogaliki dobrze rumiane.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Wielkanocny baranek chlebowy
Pieczywo
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Wielkanocny baranek chlebowy
Przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję przypa...
Odsłon: 133
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 354