Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego na szybko , w kilka minut.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1420
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1420
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 18 porcji , na każdą nakładamy 1 łyżeczkę marmolady i kilka płatków migdałowych.
Składamy i formujemy rogalika.
Z pozostałymi robimy tak samo. Zrobione układamy w blaszce do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, aż będą rogaliki dobrze rumiane.