Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przyrządzeniu. Jeśli leżą pod przygryciem długo zachowują świeżość nie wysychają i są cały czas mięciutkie. Z podanej ilości produktów naprawdę sporo ich wychodzi, ja dzielę rogaliki na kilka porcji wkładam do woreczków i wkładam do zamrażalki. Po rozmrożeniu wyglądają i smakują jakby były dopiero co upieczone.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Drożdże mieszamy z 3 łyżkami octu i czekamy jak się rozpuszczą. Dodajemy do reszty składników i ugniatamy ciasto podsypując w razie potrzeby mąką. Gdy będziemy mieli gładkie ciasto wkładamy na 30 min do lodówki.
Ciasto dzielimy na części i z każdej rozwałkowujemy małe koło które przecinamy tak żeby powstało osiem trójkątów. Na trójkąty kładziemy łyżeczką trochę marmolady i zwijamy. dla lepszego efektu rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem.
Pieczemy 15-20 min w tem. 180 ( z termoobiegiem może być troszkę niższa). Gdy rogaliki zaczną się tylko rumienić od razu je wyciągamy inaczej będą suche. Smacznego życzę:)