Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto biednemu zabroni podjeść czegoś wykwintnego. Kończy się stary rok, zachciało nam się słodkiego więc wymyśliłam rogaliki z ciasta francuskiego z masą kajmak orzechową. Powiem wam że wyszły rewelacyjne z trzech ciast zostało raptem 9 rogalików tak domownikom posmakowały że już pytają kiedy upiekę kolejne . Świetnie nadają się na każdą imprezę, szybkie w wykonaniu i znikaniu przez domowników . Roboty przy nich nie wiele a efekt powala na kolana .
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25901
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3129
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25901
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3129
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
 
         
         
                Składniki
Gotowe ciasto pokroić na trójkąty dowolnej wielkości.
Przygotować masę. Na każdy trójkąt rozsmarować dowolną grubość masy.
Zwijać rogalik z masą.
Tak przygotowane rogaliki rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko całe roztrzepać widelcem. Przygotowane rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Rogaliki są przepyszne nadają się na każdą imprezę lub jako słodkość do kawy. Polecam serdecznie.