Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto biednemu zabroni podjeść czegoś wykwintnego. Kończy się stary rok, zachciało nam się słodkiego więc wymyśliłam rogaliki z ciasta francuskiego z masą kajmak orzechową. Powiem wam że wyszły rewelacyjne z trzech ciast zostało raptem 9 rogalików tak domownikom posmakowały że już pytają kiedy upiekę kolejne . Świetnie nadają się na każdą imprezę, szybkie w wykonaniu i znikaniu przez domowników . Roboty przy nich nie wiele a efekt powala na kolana .
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24894
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24894
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Gotowe ciasto pokroić na trójkąty dowolnej wielkości.
Przygotować masę. Na każdy trójkąt rozsmarować dowolną grubość masy.
Zwijać rogalik z masą.
Tak przygotowane rogaliki rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko całe roztrzepać widelcem. Przygotowane rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Rogaliki są przepyszne nadają się na każdą imprezę lub jako słodkość do kawy. Polecam serdecznie.