Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego... To wychodzą właśnie takie rogaliki. Kruche, słodziutkie i chrupiące. Polecam spróbować.
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 107
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 81
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 107
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 81
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieścić na stolnicy. Smalec można wcześniej posiekać. Zarobić i wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche, dodać śmietany. Jeżeli jest zbyt wilgotne, dodać mąki. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, nakładać marmoladę/powidła, formować rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni, przez 25 minut. Można posypać cukrem pudrem.