Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rogaliki, idealne do porannej kawki albo herbatki, nutella daje wyjątkowy smak.Moje dzieci je bardzo lubią .
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Wykonanie: do przesianej mąki dodajemy rozkruszone drożdże , cukier puder, żółtka, szczyptę soli i lekko mieszamy, wlewamy ciepłe mleko i wyrabiamy jednolite ciasto, pod koniec wlewamy roztopioną i przestudzoną margarynę, jeszcze chwilę wyrabiamy , do momentu aż tłuszcz zostanie wchłonięty i ciasto będzie odchodziło od ręki (w razie potrzeby dodać albo mąki albo mleka). Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, to dajemy go na stolnicę, rozwałkowujemy i wycinamy trójkąty, na każdy nakładamy łyżeczkę nutelli i zwijamy rogaliki, które układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut aż się zarumienią. Jak rogaliki przestygną to posypujemy cukrem pudrem.