Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu pyszne rogaliki krucho- drożdżowe.
Pyszne rogaliki z powidłami śliwkowymi. W sam raz na każdą okazję.
Odsłon: 10150
Ten przepis na rogaliki z czekoladą jest niesamowicie prosty i szybki. Rogali...
Odsłon: 54624
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 879
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4921
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 879
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4921
Składniki
Składniki są podane na 16 sztuk Mąkę przesiać na stolnice dodać pokrojone w kostkę masło. Jajko ubić z cukrem pudrem, drożdże utrzeć ze śmietaną. Upłynnione drożdże dodajemy do mąki oraz ubite jajko z cukrem. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i uformować kulę. Gotowe ciasto wałkować na grubość ok 3 mm i pokroić na 16 jednakowych trójkątów lub 8 wtedy rogaliki będą większe. Na każdy trójkąt położyć niewielka ilość marmolady, zwijać od szerszej do węższej strony.
Gotowe rogaliki poukładać na blasze wyłożonej papierem i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte rogaliki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 -200 stopni do momentu aż się zarumienią (ok 10 -15 minut). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem (ja posypałam cukrem pudrem kakaowym).
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Super pyszny chleb pszenny z naturalnych składników
Odsłon: 38
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 432