Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche rogaliki z nadzieniem z powideł śliwkowych. Błyskawiczne w przygotowaniu. Moje dzieci je wprost uwielbiają . Przepis dostałam od siostry (Paula przesyłam buziaki)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118071
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8404
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3116
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118071
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8404
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3116
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Składniki
Wszystkie składniki ugnieść razem na gładkie ciasto. Odstawić na chwilę, żeby ciasto odpoczęło.
Ciasto podzielić na części. Stolnicę podsypać mąką i rozwałkować w "koło".
Rozwałkowane w koło ciasto dzielimy na trójkąty.
U szerszej podstawy trójkąta położyć łyżeczką trochę powideł śliwkowych. Zawinąć w rogalik. Tak samo postępować z resztą ciasta. ( do nadziania rogalików możecie użyć tego co najbardziej lubicie, może to być marmolada, nutella, itp...co kto woli)
Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zrumienienia.
Studzić na kratce. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.