Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche rogaliki z nadzieniem z powideł śliwkowych. Błyskawiczne w przygotowaniu. Moje dzieci je wprost uwielbiają . Przepis dostałam od siostry (Paula przesyłam buziaki)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 446
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 282
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1446
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 446
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 282
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1446
Składniki
Wszystkie składniki ugnieść razem na gładkie ciasto. Odstawić na chwilę, żeby ciasto odpoczęło.
Ciasto podzielić na części. Stolnicę podsypać mąką i rozwałkować w "koło".
Rozwałkowane w koło ciasto dzielimy na trójkąty.
U szerszej podstawy trójkąta położyć łyżeczką trochę powideł śliwkowych. Zawinąć w rogalik. Tak samo postępować z resztą ciasta. ( do nadziania rogalików możecie użyć tego co najbardziej lubicie, może to być marmolada, nutella, itp...co kto woli)
Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zrumienienia.
Studzić na kratce. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.