Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i tanie :-)
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 82
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 266
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 282
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 82
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 266
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 282
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy ciasto, dzielimy na części i rozwałkowujemy na kształt koła. Wycinamy trójkąty - wielkość zależy wyłącznie od nas.
Na brzegu każdego trójkąta (na jego podstawie) układamy odrobinę marmolady, kostkę czekolady lub nutellę (w zależności czym mają być nadziane nasze rogaliki) i zwijamy.
Blachę kuchenną wykładamy papierem do pieczenia, układamy uformowane rogaliki, smarujemy wierzch rozmąconym jajkiem. Rogaliki możemy też przed pieczeniem posypać cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°, pieczemy ok 20-25 minut. Jeśli wierzchu nie posypywaliśmy cukrem po upieczeniu oprószamy rogaliki cukrem pudrem.