Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i tanie :-)
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 128
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2683
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 276
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2631
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 128
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2683
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 276
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2631
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy ciasto, dzielimy na części i rozwałkowujemy na kształt koła. Wycinamy trójkąty - wielkość zależy wyłącznie od nas.
Na brzegu każdego trójkąta (na jego podstawie) układamy odrobinę marmolady, kostkę czekolady lub nutellę (w zależności czym mają być nadziane nasze rogaliki) i zwijamy.
Blachę kuchenną wykładamy papierem do pieczenia, układamy uformowane rogaliki, smarujemy wierzch rozmąconym jajkiem. Rogaliki możemy też przed pieczeniem posypać cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°, pieczemy ok 20-25 minut. Jeśli wierzchu nie posypywaliśmy cukrem po upieczeniu oprószamy rogaliki cukrem pudrem.