Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i tanie :-)
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9192
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1904
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3937
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 358
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 206
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 248
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9192
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1904
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3937
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 358
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 206
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 248
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy ciasto, dzielimy na części i rozwałkowujemy na kształt koła. Wycinamy trójkąty - wielkość zależy wyłącznie od nas.
Na brzegu każdego trójkąta (na jego podstawie) układamy odrobinę marmolady, kostkę czekolady lub nutellę (w zależności czym mają być nadziane nasze rogaliki) i zwijamy.
Blachę kuchenną wykładamy papierem do pieczenia, układamy uformowane rogaliki, smarujemy wierzch rozmąconym jajkiem. Rogaliki możemy też przed pieczeniem posypać cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°, pieczemy ok 20-25 minut. Jeśli wierzchu nie posypywaliśmy cukrem po upieczeniu oprószamy rogaliki cukrem pudrem.