Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w wykonaniu, chrupiące z zewnątrz. Rogaliki z konfiturą z dzikiej róży.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Twaróg należy pokruszyć palcami lub widelcem, dodać przesianą mąkę i pokrojone masło. Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się ze sobą. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić na pół godziny w zamrażarce. Nie chodzi o to aby ciasto zamrozić, musi być zimne. Po wyjęciu z zamrażarki, podzielić na trzy części. Stolnicę posypać mąką. Każdy kawałek rozwałkować na koło. Wykroić osiem trójkątów. Na szerszej krawędzi dać po jednej łyżeczce konfitury. Zwijać od szerszej strony. Piec na formie wyłożonej papierem do pieczenia 170* -30 minut Smacznego.