Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w wykonaniu, chrupiące z zewnątrz. Rogaliki z konfiturą z dzikiej róży.
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 23
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 12
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 23
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 12
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Składniki
Twaróg należy pokruszyć palcami lub widelcem, dodać przesianą mąkę i pokrojone masło. Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się ze sobą. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić na pół godziny w zamrażarce. Nie chodzi o to aby ciasto zamrozić, musi być zimne. Po wyjęciu z zamrażarki, podzielić na trzy części. Stolnicę posypać mąką. Każdy kawałek rozwałkować na koło. Wykroić osiem trójkątów. Na szerszej krawędzi dać po jednej łyżeczce konfitury. Zwijać od szerszej strony. Piec na formie wyłożonej papierem do pieczenia 170* -30 minut Smacznego.