Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te rogaliki to szybka, smaczna i słodka propozycja do kawki. Są chrupiące i znikają w mgnieniu oka:) Zapraszam po przepis:)
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9193
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1905
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3940
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 364
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 207
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 248
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9193
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1905
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3940
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 364
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 207
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 248
Składniki
Ciasto francuskie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę (jeśli jest zamrożone to wcześniej odmrozić). Zacząć przygotowywać nadzienie, a ciasto w tym czasie ociepli się do temperatury pokojowej, dzięki temu nie będzie się kruszyć podczas pieczenia. Ciasto podzielić na małe kwadraty. Żółtko oddzielić od białka. Białko roztrzepać razem z wodą. Żółtko zostawić do nadzienia. Twaróg półtłusty rozdrobnić widelcem, dodać cukier, żółtko i znów zmiksować. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie serowe. Zwijać rogaliki zaczynając od podstawy w kierunku wierzchołka. Przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i całe posmarować białkiem roztrzepanym z wodą. Przed samym pieczeniem rogaliki ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, aby powstała wentylacja, która sprawi, że po upieczeniu rogaliki będą chrupiące. Piec w temparaturze 220 stopni C przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąć. Smacznego:)