Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te rogaliki to szybka, smaczna i słodka propozycja do kawki. Są chrupiące i znikają w mgnieniu oka:) Zapraszam po przepis:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Ciasto francuskie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę (jeśli jest zamrożone to wcześniej odmrozić). Zacząć przygotowywać nadzienie, a ciasto w tym czasie ociepli się do temperatury pokojowej, dzięki temu nie będzie się kruszyć podczas pieczenia. Ciasto podzielić na małe kwadraty. Żółtko oddzielić od białka. Białko roztrzepać razem z wodą. Żółtko zostawić do nadzienia. Twaróg półtłusty rozdrobnić widelcem, dodać cukier, żółtko i znów zmiksować. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie serowe. Zwijać rogaliki zaczynając od podstawy w kierunku wierzchołka. Przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i całe posmarować białkiem roztrzepanym z wodą. Przed samym pieczeniem rogaliki ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, aby powstała wentylacja, która sprawi, że po upieczeniu rogaliki będą chrupiące. Piec w temparaturze 220 stopni C przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąć. Smacznego:)