Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki były z żurawiną leśną, którą sama zrobiłam. Były one tak smaczne, że zanim sięgnęłam po aparat już zniknęły ze stołu, stąd brak zdjęcia upieczonych rogalików. Polecam je do zrobienia. Są one łatwe w przygotowaniu i do tego pyszne. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi żurawiny to można zastąpić innym dżemem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8374
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4590
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327085
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8374
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4590
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327085
Składniki
Masło, ser biały twarogowy, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę.
Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez około 30 minut.
Rozwałkować ciasto na stolnicy, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć domowy dżem z żurawiny leśnej.
Zawinąć i ukształtować rogaliki, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 - 20 minut do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!