Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki były z żurawiną leśną, którą sama zrobiłam. Były one tak smaczne, że zanim sięgnęłam po aparat już zniknęły ze stołu, stąd brak zdjęcia upieczonych rogalików. Polecam je do zrobienia. Są one łatwe w przygotowaniu i do tego pyszne. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi żurawiny to można zastąpić innym dżemem.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22283
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 133
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 149
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22283
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 133
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 149
Składniki
Masło, ser biały twarogowy, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę.
Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez około 30 minut.
Rozwałkować ciasto na stolnicy, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć domowy dżem z żurawiny leśnej.
Zawinąć i ukształtować rogaliki, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 - 20 minut do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!