Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki były z żurawiną leśną, którą sama zrobiłam. Były one tak smaczne, że zanim sięgnęłam po aparat już zniknęły ze stołu, stąd brak zdjęcia upieczonych rogalików. Polecam je do zrobienia. Są one łatwe w przygotowaniu i do tego pyszne. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi żurawiny to można zastąpić innym dżemem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5148
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34454
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2114
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5148
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34454
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2114
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Składniki
Masło, ser biały twarogowy, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę.
Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez około 30 minut.
Rozwałkować ciasto na stolnicy, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć domowy dżem z żurawiny leśnej.
Zawinąć i ukształtować rogaliki, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 - 20 minut do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!