Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane, to przepis na błyskawiczne pieczywo domowe.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, jajka, olej, miód oraz jogurt. Wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Możesz upiec w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.
Uformowane bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp lnem lub sezamem. Piec bułeczki we frytkownicy beztłuszczowej około 12-15 minut w 170 stopniach.
Jeśli ktoś nie ma frytkownicy, bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 20-25 minut do zrumienienia.
Bułeczki wyszły piękne i chrupiące, mają piękny słoneczny kolor. Z tej porcji wyszło 7 bułeczek. Polecam .