Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane, to przepis na błyskawiczne pieczywo domowe.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5590
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8849
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7804
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5365
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5590
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8849
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7804
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5365
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, jajka, olej, miód oraz jogurt. Wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Możesz upiec w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.
Uformowane bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp lnem lub sezamem. Piec bułeczki we frytkownicy beztłuszczowej około 12-15 minut w 170 stopniach.
Jeśli ktoś nie ma frytkownicy, bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 20-25 minut do zrumienienia.
Bułeczki wyszły piękne i chrupiące, mają piękny słoneczny kolor. Z tej porcji wyszło 7 bułeczek. Polecam .