Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane, to przepis na błyskawiczne pieczywo domowe.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1474
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12658
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1474
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12658
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, jajka, olej, miód oraz jogurt. Wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Możesz upiec w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.
Uformowane bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp lnem lub sezamem. Piec bułeczki we frytkownicy beztłuszczowej około 12-15 minut w 170 stopniach.
Jeśli ktoś nie ma frytkownicy, bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 20-25 minut do zrumienienia.
Bułeczki wyszły piękne i chrupiące, mają piękny słoneczny kolor. Z tej porcji wyszło 7 bułeczek. Polecam .