Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane, to przepis na błyskawiczne pieczywo domowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, jajka, olej, miód oraz jogurt. Wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Możesz upiec w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.
Uformowane bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp lnem lub sezamem. Piec bułeczki we frytkownicy beztłuszczowej około 12-15 minut w 170 stopniach.
Jeśli ktoś nie ma frytkownicy, bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 20-25 minut do zrumienienia.
Bułeczki wyszły piękne i chrupiące, mają piękny słoneczny kolor. Z tej porcji wyszło 7 bułeczek. Polecam .