Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane, to przepis na błyskawiczne pieczywo domowe.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17409
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1104
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6309
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17409
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1104
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6309
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, jajka, olej, miód oraz jogurt. Wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Możesz upiec w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.
Uformowane bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp lnem lub sezamem. Piec bułeczki we frytkownicy beztłuszczowej około 12-15 minut w 170 stopniach.
Jeśli ktoś nie ma frytkownicy, bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 20-25 minut do zrumienienia.
Bułeczki wyszły piękne i chrupiące, mają piękny słoneczny kolor. Z tej porcji wyszło 7 bułeczek. Polecam .