Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze jakie robiłam, a przy tym bardzo smaczne. ;-D
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Z mąki, sera, cukru i dobrze schłodzonego masła ugniatamy ciasto.
Dobrze wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół.
Każde wałkujemy na grubość 2-3 mm na podsypanej mąką stolnicy, a następnie głębokim talerzem wycinamy koła. Wycięte krążki dzielimy na 4 części tak aby powstały trójkąty. Każdy trójkąt nadziewamy dżemem pomarańczowym i zwijamy w zgrabne rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku o temp. 200'C przez około 20-30 minut. Smacznego !!!