Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze jakie robiłam, a przy tym bardzo smaczne. ;-D
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 446
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 446
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Składniki
Z mąki, sera, cukru i dobrze schłodzonego masła ugniatamy ciasto.
Dobrze wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół.
Każde wałkujemy na grubość 2-3 mm na podsypanej mąką stolnicy, a następnie głębokim talerzem wycinamy koła. Wycięte krążki dzielimy na 4 części tak aby powstały trójkąty. Każdy trójkąt nadziewamy dżemem pomarańczowym i zwijamy w zgrabne rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku o temp. 200'C przez około 20-30 minut. Smacznego !!!