Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze jakie robiłam, a przy tym bardzo smaczne. ;-D
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16461
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9469
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2048
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4057
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 647
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 316
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16461
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9469
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2048
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4057
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 647
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 316
Składniki
Z mąki, sera, cukru i dobrze schłodzonego masła ugniatamy ciasto.
Dobrze wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół.
Każde wałkujemy na grubość 2-3 mm na podsypanej mąką stolnicy, a następnie głębokim talerzem wycinamy koła. Wycięte krążki dzielimy na 4 części tak aby powstały trójkąty. Każdy trójkąt nadziewamy dżemem pomarańczowym i zwijamy w zgrabne rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku o temp. 200'C przez około 20-30 minut. Smacznego !!!