Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12123
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16996
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12123
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16996
Składniki
Wykonanie: Żółtaka rozrobić w letnim mleku, dodać mąkę, stopione masło, rozrobione z czterema łyżkami drożdże i cukry. Zarobić gęste ciasto i zmieszać z ubitą pianą z białek.
Ciasto związać w ściereczkę wrzucić do wody w misce.
A gdy wypłynie zarobić trzy placki i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
Z placków możemy zrobić piramidę, smarując dowolnym powidłem lub bitą śmietaną. Placki są smaczne także same z kawą inką, lub mlekiem, właściwie smakują pod każdą postacią. Placuszki te nie wysychają, są świeże i wilgotne przez dwa tygodnie.