Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2714
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2714
Składniki
Wykonanie: Żółtaka rozrobić w letnim mleku, dodać mąkę, stopione masło, rozrobione z czterema łyżkami drożdże i cukry. Zarobić gęste ciasto i zmieszać z ubitą pianą z białek.
Ciasto związać w ściereczkę wrzucić do wody w misce.
A gdy wypłynie zarobić trzy placki i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
Z placków możemy zrobić piramidę, smarując dowolnym powidłem lub bitą śmietaną. Placki są smaczne także same z kawą inką, lub mlekiem, właściwie smakują pod każdą postacią. Placuszki te nie wysychają, są świeże i wilgotne przez dwa tygodnie.