Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 24
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 181
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 293
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4593
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 24
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 181
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 293
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4593
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Wykonanie: Żółtaka rozrobić w letnim mleku, dodać mąkę, stopione masło, rozrobione z czterema łyżkami drożdże i cukry. Zarobić gęste ciasto i zmieszać z ubitą pianą z białek.
Ciasto związać w ściereczkę wrzucić do wody w misce.
A gdy wypłynie zarobić trzy placki i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
Z placków możemy zrobić piramidę, smarując dowolnym powidłem lub bitą śmietaną. Placki są smaczne także same z kawą inką, lub mlekiem, właściwie smakują pod każdą postacią. Placuszki te nie wysychają, są świeże i wilgotne przez dwa tygodnie.