Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek jest po prostu pyszny, najlepiej smakuje z masłem lub dżemem. A orzeszki fajnie chrupią.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 445
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3042
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2098
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8657
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 445
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3042
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2098
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8657
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i ugotować do miękkości (ok. 20 minut) na parze. Ostudzić i zmiksować na puree. Przetrzeć przez sitko o gęstych oczkach.
120g orzeszków piniowych uprażyć na złoto na patelni bez tłuszczu. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wysmarować keksówkę (20-25cm długości).
Jajka roztrzepać i wymieszać z puree dyniowym. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść gładkie ciasto, można mikserem z końcówkami do kruchego ciasta. Na końcu dodać uprażone orzeszki. Ciastem wypełnić przygotowaną foremkę. Posypać z wierzchu pozostałymi orzeszkami. Piec ok. 60 min. na środkowym poziomie piekarnika. Smacznego :)