Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rogaliki na świąteczny stół.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84925
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2230
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3570
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6905
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84925
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2230
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3570
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6905
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, zarobić mąką i z ciepłym mlekiem, odłożyć w ciepłe miejsce.
Następnie połączyć z resztą składników: mąką, jajkami, śmietaną, smalcem i szczyptą soli.
Zarobić dokładnie ciasto ręką i odłożyć do ponownego wyrośnięcia
Urywać po kawałku ciasta i rozwałkować na stolnicy , wycinać ćwiartki lub ósemki.
Nakładać po łyżce marmolady i formować rogaliki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i potrzymać do czasu nagrzania się piekarnika do 190 stopni.
Włożyć do piekarnik i piec około 35 minut do zrumienienia i lekko przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.