Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny wypiek z serii „Pieczywa Świata” . Tradycyjne śniadaniowe szkockie bułeczki zwane „Scottish Morning Rolls”. Delikatne, miękkie z chrupiącą skórką. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Podawane w wersji na ciepło lub zimno, a także jako dodatek do zup i dań gorących
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4803
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4752
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 319
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4803
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4752
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 319
Składniki
1. Przesiewamy mąkę i sól do miski. 2. Drożdże rozpuszczamy w lekko ciepłym mleku, a następnie mieszamy z wodą 3. Robimy zagłębienie i wlewamy miksturę. 4. Wyrabiamy ciasto lekko zagniatając. 5. Formujemy kulę i przykrywamy miskę lekko natłuszczoną folią spożywczą. 6. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 1h do wyrośnięcia. 7. Wykładamy ciasto na blat posypany mąką. Przekłuwamy je nożem. 8. Dzielimy ciasto na dziesięć kawałków. Każdy z nich lekko rozwałkowujemy na płaski owal. 10. Układamy na wyłożonej papierem lub natłuszczonej blaszce. 11. Ponownie nakrywamy natłuszczoną folią i zostawiamy na 30 min. 12. Piekarnika nagrzewamy do 200 st. C * każdą bułeczkę przyciskamy na środku ( żeby zapobiec odstawaniu skórki od miąższu). 13. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy mąką. 14. Pieczemy ok. 15-20 min. Do lekkiego zarumienienia. Można podawać również na ciepło J