Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy płatki owsiane, sól i cukier. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy otręby pszenne i mieszamy. Blaszkę (25x12) smarujemy olejem i posypujemy otrębami. Wykładamy ciasto. Odstawiamy na 15 minut aby podrosło. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3049
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 370
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3049
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 370
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy płatki owsiane, sól i cukier. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Mąkę przesiewamy, dodajemy otręby pszenne i mieszamy. Blaszkę (25x12) smarujemy olejem i posypujemy otrębami. Wykładamy ciasto. Odstawiamy na 15 minut aby podrosło. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)