Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania. Od razu po wyrobieniu ciasta przekładamy je do foremki i wtedy sobie wyrasta.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5694
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1277
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 189
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5694
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1277
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 189
Składniki
Wodę wlać do miski, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać obie mąki, dodać sól i olej. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Następnie przełożyć ciasto do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch chleba posmarować wodą, lub mlekiem i posypać makiem, lub mąką.
Tak przygotowany chleb, odstawić na 15 minut żeby podrósł do brzegów foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około godzinę. Po upieczeniu, od razu wyciągnąć z foremki i wystudzić na kratce.