Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania. Od razu po wyrobieniu ciasta przekładamy je do foremki i wtedy sobie wyrasta.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12756
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5825
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12756
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5825
Składniki
Wodę wlać do miski, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać obie mąki, dodać sól i olej. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Następnie przełożyć ciasto do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch chleba posmarować wodą, lub mlekiem i posypać makiem, lub mąką.
Tak przygotowany chleb, odstawić na 15 minut żeby podrósł do brzegów foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około godzinę. Po upieczeniu, od razu wyciągnąć z foremki i wystudzić na kratce.