Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię świeże, domowe bułki, lecz zawsze niecierpliwię się kiedy trzeba czekać aż ciasto drożdżowe wyrośnie:). Alternatywą mogą być takie oto bułeczki z proszkiem do pieczenia w składnie. Są cięższe niż tradycyjne, drożdżowe pieczywo, lecz naprawdę przepyszne.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4797
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4750
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44649
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 316
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4797
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4750
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44649
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 316
Składniki
Cebulę, paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Studzimy.
W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. W drugiej: olej, maślankę, jajko, kiełbasę, kukurydzę, cebulę, paprykę i koperek. Składniki mokre wlewamy do składników suchych, krótko mieszamy do połączenia składników.
Z ciasta formujemy nieduże bułki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 220 stopniach.