Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne rogaliki. Nie chciałam za długo czekać, więc zagniotłam ciasto i od razu, wałkowałam i zawijałam rogaliki. Polecam zrobić, od razu z podwójnej porcji, są tak pyszne :) W smaku, są bardziej kruche, niż drożdżowe.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 215
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 656
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 215
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 656
Składniki
Masło, cukier puder i żółtko, włożyć do miski. Utrzeć mikserem. (Białko wbić do miseczki, będzie do smarowania rogali) Następnie wsypać mąkę, drożdże i wlać mleko. Wyrobić mikserem z hakami. Jak zacznie się kleić, przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. Wyrabiać jeszcze chwilę. Tak przygotowane ciasto, podzielić na trzy części. Każdą część cienko rozwałkować, podsypując mąką. Każdą rozwałkowaną część ciasta, podzielić na 12 trójkątów. Można też na 8, wtedy rogaliki będą większe. Na każdym trójkącie, przy szerszym brzegu, ułożyć kostkę czekolady.
Zawinąć w rogalik. Gotowe rogaliki, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Do odłożonego wcześniej białka, dodać 3 łyżki cukru pudru. Wymieszać. Posmarować rogaliki. Dzięki temu, nie trzeba już robić lukru, ani posypywać, cukrem pudrem, po upieczeniu.
Rogaliki, piec w piekarniku, nagrzanym do 190 stopni, 25 minut.