Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje, są to bardzo szybkie rogaliki do zrobienia. W smaku są bardzo smaczne. Miałam gotowe już powidła śliwkowe z rumem. Jednak "wkład" do rogalików może być różny.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2896
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5312
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1465
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2896
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5312
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1465
Składniki
Zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić, można w razie konieczności podsypać mąką. Rozwałkować na duży okrągły placek, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć trochę powideł, zawijać z szerszej strony w rulonik, tak aby zrobił się rogalik. Można posmarować jajkiem, ale niekoniecznie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20 minut. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!