Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe placki tortilli są dużo lepsze od tych ze sklepu. Bez ulepszaczy, bez konserwantów.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6624
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2134
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6624
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2134
 
         
         
                Składniki
Mąkę przesiać do miseczki i dodać, sól, masło i gorącą wodę. Zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na 20 min. Podzielić na 8 części. Można na więcej, wtedy będą mniejsze placki. Każdy kawałek rozwałkować na cienki placek. Smażyć na gorącej patelni bez tłuszczu. Średnio 30-40 sekund każdą stronę. Odkładać na talerz i przykrywać mokrą ściereczką. Placki muszą pozostać wilgotne. Po usmażeniu najlepiej przechowywać w torebce foliowej z zamknięciem. Można zajadać takie ciepłe z sosem czosnkowym, albo wykorzystać robiąc np. domowe wrapy. Smacznego.