Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe placki tortilli są dużo lepsze od tych ze sklepu. Bez ulepszaczy, bez konserwantów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Mąkę przesiać do miseczki i dodać, sól, masło i gorącą wodę. Zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na 20 min. Podzielić na 8 części. Można na więcej, wtedy będą mniejsze placki. Każdy kawałek rozwałkować na cienki placek. Smażyć na gorącej patelni bez tłuszczu. Średnio 30-40 sekund każdą stronę. Odkładać na talerz i przykrywać mokrą ściereczką. Placki muszą pozostać wilgotne. Po usmażeniu najlepiej przechowywać w torebce foliowej z zamknięciem. Można zajadać takie ciepłe z sosem czosnkowym, albo wykorzystać robiąc np. domowe wrapy. Smacznego.