Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe placki tortilli są dużo lepsze od tych ze sklepu. Bez ulepszaczy, bez konserwantów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Mąkę przesiać do miseczki i dodać, sól, masło i gorącą wodę. Zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na 20 min. Podzielić na 8 części. Można na więcej, wtedy będą mniejsze placki. Każdy kawałek rozwałkować na cienki placek. Smażyć na gorącej patelni bez tłuszczu. Średnio 30-40 sekund każdą stronę. Odkładać na talerz i przykrywać mokrą ściereczką. Placki muszą pozostać wilgotne. Po usmażeniu najlepiej przechowywać w torebce foliowej z zamknięciem. Można zajadać takie ciepłe z sosem czosnkowym, albo wykorzystać robiąc np. domowe wrapy. Smacznego.