Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe placki tortilli są dużo lepsze od tych ze sklepu. Bez ulepszaczy, bez konserwantów.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13426
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 579
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 760
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13426
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 579
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 760
Składniki
Mąkę przesiać do miseczki i dodać, sól, masło i gorącą wodę. Zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na 20 min. Podzielić na 8 części. Można na więcej, wtedy będą mniejsze placki. Każdy kawałek rozwałkować na cienki placek. Smażyć na gorącej patelni bez tłuszczu. Średnio 30-40 sekund każdą stronę. Odkładać na talerz i przykrywać mokrą ściereczką. Placki muszą pozostać wilgotne. Po usmażeniu najlepiej przechowywać w torebce foliowej z zamknięciem. Można zajadać takie ciepłe z sosem czosnkowym, albo wykorzystać robiąc np. domowe wrapy. Smacznego.