Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno na słodko z dżemem czy miodem jak i w wersji wytrawnej z wędliną.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Mąkę, drożdże, cukier, jajko, olej, jogurt i sól do misy miksera. Mleko z wodą lekko podgrzać i wlać do pozostałych składników. Wymieszać mikserem ok. 10 do 15 min. Przykryć ręcznikiem do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Po wyrośnięciu ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, lekko wyrobić rękoma i podzielić na 12 kawałków ok 75 g. Formować bułki i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zostawić spore odstępy i zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min. Gdy urosną posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem, można też posypać sezamem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec 25 do 30 min.