Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno na słodko z dżemem czy miodem jak i w wersji wytrawnej z wędliną.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 198
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 358
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 933
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 198
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 358
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 933
Składniki
Mąkę, drożdże, cukier, jajko, olej, jogurt i sól do misy miksera. Mleko z wodą lekko podgrzać i wlać do pozostałych składników. Wymieszać mikserem ok. 10 do 15 min. Przykryć ręcznikiem do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Po wyrośnięciu ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, lekko wyrobić rękoma i podzielić na 12 kawałków ok 75 g. Formować bułki i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zostawić spore odstępy i zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min. Gdy urosną posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem, można też posypać sezamem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec 25 do 30 min.