Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku warstwowe rogale. Sekret chrupkości tkwi w sposobie wykonania. Osiem drożdżowych placków smarujemy masłem. Podczas pieczenia ciasto rozwarstwia się tworząc niesamowitą chrupką strukturę rogali. Gorąco polecam przepis. Ciasto jest delikatne i lekkie.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1785
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1785
Składniki
Make wsypujemy do miski. Drozdze kruszymy do garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrosniecia. Przelewamy do miski z makka. Dodajemy pozostale skladniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części. Każda z nich rozwałkować na jedną wielkość. Wszystkie placki smarujemy masłem i układamy jeden na drugim. Brzegi zlepizlepiamy. Rozwałkować jeden wielki placek. Wycinamy trójkąty. Na brzegu ciasta kładziemy ulubioną konfiturę. Formujemy rogaliki. Układamy na blaszce i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie smarujemy białkiem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st. C.