Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe rogaliki na śniadanie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 595
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 190
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 595
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 190
Składniki
Wykonanie: Masło rozgrzać na patelni, dodać posiekany czosnek, cebulę i zeszklić. Wrzucić pokrojone pieczarki, szpinak i i dusić z dodatkiem gałki muszkatołowej przez około 3 minuty. Następnie zalać śmietanką, przyprawić do smaku solą pieprzem i zdjąć z ognia. Ciasto rozłożyć na stolnicy(razem z papierem), wyciąć kółka, nałożyć farsz, zlepić brzegi i zwinąć w rogaliki. Posmarować rozmąconym jajkiem, ułożyć na zwilżonej wodą blaszce i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut na złoty kolor.