Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki, pachnące papryką i chilli. Ponieważ można je szybko przygotować i upiec, są idealne na śniadanie, piknik, można je zabrać do pracy i szkoły. Smaczne są ciepłe i zimne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Do przesianej mąki kruszymy drożdże, posypujemy szczyptą cukru, dodajemy margarynę, zioła i przyprawy . Wszystko zagniatamy na kruszonkę, potem wbijamy jajko, dolewamy 1-2 łyżki mleka i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dość zwarte, ale jeśli jest zbyt twarde możemy dodać jeszcze 1-2 łyżki mleka. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, kabanosy w cienkie plasterki. Wyrośnięte ciasto mieszamy z papryką i kabanosami. Odrywamy z ciasta kawałki i wykładamy na blaszce albo do blaszki na muffiny. Bułeczki pieczemy w 180-160 C kilkadziesiąt minut.