Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję przypadnie Wam do gustu.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Składniki
Wszystkie rodzaje mąki przesiać do miski, dodać sól i drożdże, w środku zrobić dołek, dodać oliwę, miód i wlać ciepłą wodę. Staranie wyrobić aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia, dodać słonecznik wymieszać. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Foremki na baranka lub kek sówkę wysmarować masłem i wyspać mąką przełożyć ciasto. Ciasto pozostawić ponownie na około 30 minut do wyrośnięcia. Foremki z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy około 45-50 minut do zarumienia. Baranki lub chleb studzimy na kratce.