Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję przypadnie Wam do gustu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326535
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326535
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Składniki
Wszystkie rodzaje mąki przesiać do miski, dodać sól i drożdże, w środku zrobić dołek, dodać oliwę, miód i wlać ciepłą wodę. Staranie wyrobić aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia, dodać słonecznik wymieszać. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Foremki na baranka lub kek sówkę wysmarować masłem i wyspać mąką przełożyć ciasto. Ciasto pozostawić ponownie na około 30 minut do wyrośnięcia. Foremki z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy około 45-50 minut do zarumienia. Baranki lub chleb studzimy na kratce.