Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe które przygotowałam na chleb na chleb Pszenno - żytni. Ciasto łatwe w przygotowaniu i wyrasta znakomicie co chciałam Wam pokazać. Polecam
thermomix, miska, ścierka , garnek,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Do naczynia miksującego wlać letnią wodę, maślankę, dodać pokruszone drożdże, mąkę pszenną, pełnoziarnistą i żytnią, dodać cukier , sól oraz ocet. wyrobić ciasto u mnie thermomix. ( można wyrabiać ręcznie, lub robotem kuchennym ). Dużą miskę wysmarować delikatnie olejem. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu gotowe do dalszej przeróbki.