Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe które przygotowałam na chleb na chleb Pszenno - żytni. Ciasto łatwe w przygotowaniu i wyrasta znakomicie co chciałam Wam pokazać. Polecam
thermomix, miska, ścierka , garnek,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13164
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3676
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4614
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13164
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3676
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4614
Składniki
Do naczynia miksującego wlać letnią wodę, maślankę, dodać pokruszone drożdże, mąkę pszenną, pełnoziarnistą i żytnią, dodać cukier , sól oraz ocet. wyrobić ciasto u mnie thermomix. ( można wyrabiać ręcznie, lub robotem kuchennym ). Dużą miskę wysmarować delikatnie olejem. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu gotowe do dalszej przeróbki.