Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe które przygotowałam na chleb na chleb Pszenno - żytni. Ciasto łatwe w przygotowaniu i wyrasta znakomicie co chciałam Wam pokazać. Polecam
thermomix, miska, ścierka , garnek,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Do naczynia miksującego wlać letnią wodę, maślankę, dodać pokruszone drożdże, mąkę pszenną, pełnoziarnistą i żytnią, dodać cukier , sól oraz ocet. wyrobić ciasto u mnie thermomix. ( można wyrabiać ręcznie, lub robotem kuchennym ). Dużą miskę wysmarować delikatnie olejem. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu gotowe do dalszej przeróbki.