Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe które przygotowałam na chleb na chleb Pszenno - żytni. Ciasto łatwe w przygotowaniu i wyrasta znakomicie co chciałam Wam pokazać. Polecam
thermomix, miska, ścierka , garnek,
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Do naczynia miksującego wlać letnią wodę, maślankę, dodać pokruszone drożdże, mąkę pszenną, pełnoziarnistą i żytnią, dodać cukier , sól oraz ocet. wyrobić ciasto u mnie thermomix. ( można wyrabiać ręcznie, lub robotem kuchennym ). Dużą miskę wysmarować delikatnie olejem. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu gotowe do dalszej przeróbki.