Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki krucho drożdżowe z wytrawnym farszem. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Polecam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Marchewkę, cebulę i cukinię obieramy i myjemy. Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części. Każdą część wałkujemy w kształt koła i dzielina na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy majonezem. Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki. Rogaliki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego ;)