Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki krucho drożdżowe z wytrawnym farszem. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Polecam.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Marchewkę, cebulę i cukinię obieramy i myjemy. Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części. Każdą część wałkujemy w kształt koła i dzielina na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy majonezem. Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki. Rogaliki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego ;)