Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i chrupiące. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Idealne na śniadanie, kolację czy nawet na imprezy. Zrób na imprezę a jestem pewna że zachwycisz gości. Pycha!!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Składniki
W miseczce umieszczam drożdże oraz cukier. Wlewam mleko oraz wodę. Dokładnie mieszam i odstawiam na około 5 minut. Z mąki ,soli, oliwy i zaczynu wyrabiam ciasto. Odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Z ciasta formuję okrągły cienki placek . Na połowie smaruję masełkiem czosnkowym oraz serem żółtym. Składam drugą połową i tnę cienkie prostokątne paseczki. Paseczki owijam a następnie zwijam w ślimaka. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni i piekę około 10 minut.