Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i chrupiące. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Idealne na śniadanie, kolację czy nawet na imprezy. Zrób na imprezę a jestem pewna że zachwycisz gości. Pycha!!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231975
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5060
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231975
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5060
Składniki
W miseczce umieszczam drożdże oraz cukier. Wlewam mleko oraz wodę. Dokładnie mieszam i odstawiam na około 5 minut. Z mąki ,soli, oliwy i zaczynu wyrabiam ciasto. Odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Z ciasta formuję okrągły cienki placek . Na połowie smaruję masełkiem czosnkowym oraz serem żółtym. Składam drugą połową i tnę cienkie prostokątne paseczki. Paseczki owijam a następnie zwijam w ślimaka. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni i piekę około 10 minut.