Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i chrupiące. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Idealne na śniadanie, kolację czy nawet na imprezy. Zrób na imprezę a jestem pewna że zachwycisz gości. Pycha!!
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9225
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1924
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3949
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 399
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 226
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 265
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9225
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1924
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3949
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 399
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 226
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 265
Składniki
W miseczce umieszczam drożdże oraz cukier. Wlewam mleko oraz wodę. Dokładnie mieszam i odstawiam na około 5 minut. Z mąki ,soli, oliwy i zaczynu wyrabiam ciasto. Odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Z ciasta formuję okrągły cienki placek . Na połowie smaruję masełkiem czosnkowym oraz serem żółtym. Składam drugą połową i tnę cienkie prostokątne paseczki. Paseczki owijam a następnie zwijam w ślimaka. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni i piekę około 10 minut.