Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i chrupiące. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Idealne na śniadanie, kolację czy nawet na imprezy. Zrób na imprezę a jestem pewna że zachwycisz gości. Pycha!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15891
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15891
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
W miseczce umieszczam drożdże oraz cukier. Wlewam mleko oraz wodę. Dokładnie mieszam i odstawiam na około 5 minut. Z mąki ,soli, oliwy i zaczynu wyrabiam ciasto. Odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Z ciasta formuję okrągły cienki placek . Na połowie smaruję masełkiem czosnkowym oraz serem żółtym. Składam drugą połową i tnę cienkie prostokątne paseczki. Paseczki owijam a następnie zwijam w ślimaka. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni i piekę około 10 minut.