Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i chrupiące. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Idealne na śniadanie, kolację czy nawet na imprezy. Zrób na imprezę a jestem pewna że zachwycisz gości. Pycha!!
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 360
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 380
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16566
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 119
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 360
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 380
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16566
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 119
Składniki
W miseczce umieszczam drożdże oraz cukier. Wlewam mleko oraz wodę. Dokładnie mieszam i odstawiam na około 5 minut. Z mąki ,soli, oliwy i zaczynu wyrabiam ciasto. Odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Z ciasta formuję okrągły cienki placek . Na połowie smaruję masełkiem czosnkowym oraz serem żółtym. Składam drugą połową i tnę cienkie prostokątne paseczki. Paseczki owijam a następnie zwijam w ślimaka. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni i piekę około 10 minut.